Vänner och vovvar..

Helgen blev inte alls som planerad, jag hade inga storslagna planer, tänkte mest ta det lungt och tvätta och ta igen lite annat som behövdes fixa här hemma.
Men jag fick rycka in och vara både värd och hundvakt... Men det är ingen större uppoffring, visst fan skulle jag kunna strypa båda valparna emellanåt men de är valpar och jag är jag, tror inte det spelar nån roll om de är en eller två sådana dagar. Fröken Korp boade in sig på min soffa. Mysigt med tvkvällar och sällskap till frukosten faktist..
Och idag kom damen från stockholm, som snart är boende i västerås, hit.. Försenad på grund av fix och grejs, men jag hoppas att hon slipper känna sig stressad och pressad mer.. När Korpen jobbar ska hon över hit.

Telefonen ringde tre i fredagsnatt.. Jag är ett bra nummer, ett sånt man inte glömmer.. Han syftade på telefonnummer, tror jag.
Det är nåt som är förändrat i hans röst, men jag kan inte sätta fingret på vad det är..

Min ekonomi suger, väldigt mycket.. Jag känner att jag inte har nån direkt kontroll på den, det känns inte bra. Jag måste styra upp det... På nåt vis.
Tycker inte om att börja oroa mig för nästa månadsskifte redan innan detta månadsskifte är över!
Köp mig..

Vräker och vresig..

Vi hamnade mitt i värsta ösregnet, vovvarna skrek i panik, stampade på stället och hindrade på så vis även mig att få oss alla under tak.. Nu är de inne och avtorkade och betydligt gladare.
Jag däremot, känner irritationen växa. Folk klagar på mig, inte till mig naturligtvis, det vore ju jätteläskigt och de kunde till och med få svar, och svar på tal, så de tar omvägen genom min granne och vidare genom hennes polare!
Jag skrattade åt henne och sa att jag inte bryr mig, det gör jag inte heller över själva frågorna, men det retar mig förbannat mycket att jag inte ens får en chans att svara...
Och så vill jag gärna veta vilka de är... Så jag ska fråga... Vem gissar på grannkärringen??
Kan inte folk bara ta och skaffa sig egna liv?? Skit i vad andra gör..
Och det skulle inte skada om svenska folket fick en gnutta rakrygghet på köpet, hörru..


Vaken och vanlig..

Hey kids, I'm fine..

Jag ropade till mig andra tankar igår, och det funkade, jag somnade lungt och skönt någon annanstans..
I tanken, that is.
Inga energier finns kvar idag, inte starka nog för att märkas iallafall.
De rusade runt, gav mig rysningar och ryckningar, men de försvann.
För den här gången.

Idag är en helt vanlig dag, än så länge.. Stjärnan är trött och det regnar i omgångar, men nu skiner solen. Kanske borde vi ta oss ut på skogspromenad och passa på och hälsa på morrmorr... Visst, det är jag som är rödluvan, min morrmorr bor på andra sidan skogen. Men vargen har jag i koppel...

Det luktar äckel, nån steker rött kött. Vissa lukter av kött kan jag faktist tycka om, som bacon och en massa gamla husmanskostlukter, men rött kött som steks är förjävla vidrigt.. Tror de har ägg till, vad är det för en slags rätt?? Kan ju i och för sig vara olika grannar som är sugna på olika saker.



Hm.. och hm..

Hej.. Lilla blogg..

Um.. Ja..
Idag har jag vaktat lillkillen, gått i skogen och etablerat mig själv som ledare. Ungarna trotsar och jag bestämmer, måste bara få dem att förstå det också.

Dagen kom tillslut.. Jag vet inte riktigt vad jag tycker ännu... Därav mitt förvirrade inlägg och svävande uttryck.
Jag hade ju hoppats på att se lite mindre svettig och mer fräsch ut, men jag har väl bara mig själv att skylla för det. Så.. Men, jag tror inte det spelade nån roll. Tror det räckte med att vara jag..
Och det är jag ju, även om jag blev kallad vid Fröken Korps namn när jag kastade bajs..
Jag kan ju trösta er alla med att det inte är i närheten av det värsta jag tänkt mig. För jag vet vad alla tycker.
Jag är bara väldigt fundersam...
Och jag tror inte att effekten av närkontakten har riktigt klingat av, men den smyger sig bort.
Eller, jag är inte fundersam, jag är chockad.
Men jag vet, jag såg, vad jag har att vänta...

Jag som hade så mycket annat fint i huvudet!
Nu hamnar jag i en tillknuten look med sammanbitna tänder och låg andningsfrekvens...
Ja, Fröken Korp, jag ska andas...

Saker och sånt..

Jag fick komplimanger idag, jag såg tydligen bra och fräch ut när jag möblerat om och var svettig och trött.. Hm, där ser man..
Dessutom fick jag mat och dryck.
Världen är tydligen upp och ner, eller in och ut, men jag tänker inte klaga.. 

Jodå, jag har möblerat om. Jag är nästan klar. De flesta möbler står väl där det är tänkt men det ligger ju kablar överallt.. Förstår inte hur jag lyckas dra på mig så mycket elektronik, och kablage! Om jag litade till att jag tycker att det är bra såhär och att jag kommer att tycka det i evigheter så skulle jag lätt spika fast alla sladdar, men vem vet vad jag är på för möbleringshumör om ett par månader??

Fick en massa funderingar igår.. Inga problem, bara funderingar.. Surrar.. Funderar..
Det är väl inte heller nåt man ska klaga över, och det gör jag inte heller. Men, jag har inte fått en sån stor skopa tålamod... Jag fick en väldigt stor skopa envishet, men det är inte riktigt samma sak.

Nä, nu snurrade jag in mig i mina funderingar..

Skärande smärta och skogspromenad..

Vaknade idag och sorgen skar som vassa knivar i hjärtat.. Jag drömde saker, var så nära att jag kunde känna det. Men allt försvann när jag vaknade. Bara kall verklighet som kom rusande in.
Jag tog mig så samman jag kunde och gjorde det jag måste göra med stjärnan på morgonen.
Kände inte alls för att vara social eller träffa folk eller för den del vakta lillkille som jag lovat, men så kan jag ju inte göra mot vänner.
När korpen väl kom hit och dessutom bjöd på mat så kände jag att det faktist lättade. Troligen sög jag musten ur henne och hon sitter väl på jobbet och försöker hålla sig vaken. Jag menade inte att sno all din energi, om jag nu gjorde det!

Hon gick till jobbet och vi gick till skogen. Vi var nog ute en timme eller nåt, jag njöt och kidsen nosade runt och gjorde sånt som hundar gör.

Jag tror nästan jag ska orka diska och fixa lite idag. Har inte hunnit/kommit mig för att skriva en lista för dagen, men å andra sidan så har jag lite kvar på gårdagens som inte hanns med..

Väder och vind..

Kan väl redan nu erkänna att jag inte tänker skriva så mycket om vind men det klingar så bra som titel...

Men vädret kan vi ta! Regn och rusk och nedfallna löv och massa annat mysigt. Skogen luktar gott på våra promenader, idag hade vi med oss Fröken Korps lillkille också, och han verkade även han uppskatta det hela. Men det blev ingen lösträning med stjärnan, eftersom vi hade grabben med oss..

Nu, halv tolv, är både jag och stjärnan bra slut.. Vi fick oss en kvällsprommis också eftersom vi lämnade av lillgrabben hos hans mor så de hann med bussen hem. Stjärnan var bra trött på hemvägen, men hon hittade en pinne och hon fick behålla den eftersom den verkade göra den annars ganska långtråkiga promenade lite roligare.
Hon har slocknat i soffan nu..

Annars då.. Kanelbullarna som jag bakade igår var inte så roliga som jag hade hoppats på. Inte för att jag kan tänka mig att jag har gjort nåt fel, de är bara roligare i minnet än i verkligheten. Så nu har jag ett berg med bullar som jag inte vet vad jag ska göra av, fika anyone?
Tar du med mjölk så får du kaffe, annars blir det te (om du inte vill ha mjölk i det med, då får du vatten).

Ringde Läspande Bävern idag. Jag i min enfald trodde att det skulle räcka att med text specificera hur jag ville ha det med saker å ting, men icke. När jag ringde henne idag och frågade om hon sett min notering (och vad fan hon hade gjort åt saken då egentligen) så lät hon jätteförvånad. Jodå, hon hade sett den. Men var det sååå jag hade menat alltså, precis som jag skrev? Märkligt..
Men det löste ju sig iallafall, no thanks to her..

Säng kanske. Man kanske ska ta med sig sin chokladkaka som en liten ängel kom med åt mig idag...
Läsa lite i sin bok kanske.. Kolla vem det var som skickade ett sms kanske..
Sov gott. (Eller gomorron)

Me time och måste vara höst..

Jag skriver listor för att lättare få häcken ur och göra saker som behöver göras, men jag skriver in saker som går under kategorin "egentid" och "stjärtid". Idag var vi ute en timme i skogen, hon tränar på att springa lös och jag får strosa runt och njuta av att vara i skogen. Naturligtvis med 110% koll på vad min lilla fröken gör, jag kan göra sånt samtidigt som jag strosar... Dessutom hittade vi blåbär som jag plockade och hon försökte äta upp, men jag fick ihop en liten hög. Vi ska plocka mera sen, vi har ju hittat en oplockad gömma.. Hihi..

Vädret känns höstigt och rusktigt.. Och underbart. Hörde på tv igår att vi alla skulle må bättre i höst eftersom det varit så soligt i sommar, jag vet inte om sånt stämmer, om vi laddar batterierna bättre av det. Rent teoretiskt kanske.

Nu fick jag besök, trevligt..

Vänner och vilsen..

Jag påbörjade flera inlägg här men blev avbruten och kom av mig och sånt där..
De handlade om att "hålla ut". Det gjorde jag, höll och höll och dagarna seglade förbi..
Det är inget jag känner för att skriva om nu, det är säkert inte av allmännintresse, och jag känner mig bara som en dåre om jag skulle skriva vad jag verkligen känner. Inte för att det är nåt fel med det, men för att andra inte förstår..
Vi får saker sagda ändå, det räcker kanske inte, men det är vad jag får nöja mig med.

Jag har insett vilka fantastiska vänner jag har. Hur underbara de är.
Ibland väljer jag vänner och plockar ut vänner, när jag inte känner att det är nån vits med att kämpa för att bygga på vårat torn av vänskap... Men jag hoppas innerligt att den dagen inte kommer för dem jag har närmast nu.
Ibland, eller alltid snarare, kommer man förr eller senare innanför skalet. Jag läser folk som jag läser böcker, det intresserar mig lika mycket. Ibland har folk bara ett snyggt omslag och en intressant inledning, men sen faller de platt, ibland är de så spännande att man kastar sig handlöst och läser och läser och läser tills man bränner ut sig. Ibland är folk bara normala underbara intressanta människor. Varken mer eller mindre. Bara perfekta, som de är.
Mina vänner är värda sin dubbla vikt i guld. Och jag hoppas att jag aldrig läser ut dem...

Ja, jag känner mig vilsen. Men jag kom fram till att jag inte vill prata om saken..

Stjärnan tappar tänder i rasande fart, jag fick tag i två stycken. Hur behöver vi inte nämna..
Okej, jag tog ut dem, men de satt ju knappt fast!
Vi var och lekte med hennes bror och brorens mamma. Kidsen härjade, de har ju inte setts på evigheter, och vi åt gott och drack gott och skrattade gott.. Tre flickor, en pojke, två vilda valpar och två kissar..
Jag blev lite kär i Fröken Korps före detta blivande svägerskas katt... Långt och krångligt, men söt var han..

Tandlossning och tvätt..

Min bäbis har tappat sina första tänder! Åh, jag är så stolt... Jag var stolt första gången hon bajsade också för den delen.. Jag förklarade för henne att mamma gärna ville ha några tänder att spara så om hon kunde vara vänlig och inte äta upp alla som hon tappar så skulle jag bli glad. Hon tittade på mig och såg förvirrad ut.
Men tandlossningen gör att hon inte riktigt mår bra tror jag, det kliar i tänderna (antar jag) och hon gnager mest på sina tuggben, hon vägrar att äta som hon ska och hon är allmänt dampig.
Stjärnan har också lärt sig att prata i telefon, eller lyssna i telefon rättare sagt. Både med Ladyn och med Morrmorr. Hon tyckte allt var väldigt konstigt men roligt..

Idag när vi var ute så träffade vi två halvsyskon till henne, två söta unga damer. Stjärnan tyckte att det var jättejättekul, som hon tycker om det mesta, och damerna tyckte att deras mammis och pappis skulle sluta ägna sig åt den där lilla saken. Men det är bara nyttigt att hon får sig en tillrättavisning av en äldre vovve...

Jag har tvättat... Det är skönt att ha det gjort, som alltid. Det som är torrt är invikt och klart och resten hänger på tork.

Räddande vänner och ruttna bussar..

Var hos fröken Korp och vattnade blomsterna. Dessutom pratade jag lite med katten som är kvar, sa att han gärna fick följa med mig hem om han ville, att jag hade katter han fick leka med och mat att äta. Men problemet med den kissen är att han är lite svår att hitta på, lite svår att ta med sig. Vi får se om han följde med oss.
Nåväl, när jag sen skulle åka hem så funkade inte mitt busskort! Fröken Korps busskort rättare sagt, och jag är ganska jävla säker på att det var tre resor på det när jag åkte och att det därför borde vara två kvar. Men icke, vi (jag och stjärnan, möjligvis katten) fick vända i dörren och gå igen. Lagom pinsamt.
Jag hade inte en spänn på mig och inte en bankomat i närheten, däremot hade jag en tjuga på vardagsrumsbordet hemma.. Hur som, jag fick ringa vänner, vänner hade inte tid och möjlighet att hjälpa till så jag gick tillbaka hem till lägenheten och satt där och såg moloken ut ett tag, då ringde min sötaste kära vän som egentligen inte hade tid och sa att hon kom och hämtade mig. Så jag och stjärnan fick åka bil hem, och dessutom fick vi gosa lite med Clementinen. Himla söt liten clementin det där..
Tyvärr hann hon inte stanna på kaffe men nu har vi iallafall setts och visat upp våra respektive bäbisar för varann..

Jag fick mina pengar också föresten, igår, så jag slipper bli vräkt. Det tycker jag känns fint.. Ångesten la sig och jag behövde inte mina droger alls. Jag valde bort dem.

Igår fick vi sällskap av exet igen, han passade stjärnan så jag fick handla. Kattsand och kaffe och annat viktigt.. Han somnade en stund på min soffa och jag passade på att städa lite, bar ner bråte till källaren och fixade till balkongen.


Not nice och noll..

Tog tag i pengafrågan och satt i diverse telefonköer, växeltelefonister och kundtjänst. Blir alltid förvånad över att folk faktist är trevliga att prata med på det där bygget, även om deras regler kan förvirra även den mest påläste.
Resultatet var att jag får pengar, hur mycket vet jag inte, i slutet av veckan.. Det tackar jag för.
Men ringandet och ångesten däremellan tog musten ur mig.
För första gången sen jag blev med stjärna känner jag för att droga bort min ångest... Jag är ingen bra mamma idag, jag är nog inte en bra person ens en gång.
Jag vill sova bort dagen, jag vill sova bort mina prövningar...

Att räkna min ekonomi till noll är för övrigt en grav överdrift, den ligger på minus.
Jag hatar att behöva snylta på vänner och familj, jag har inget emot att ta emot saker egentligen, problemet är att jag behöver ta emot saker. Att jag faktist skulle sitta fan så mycket värre till om det inte var för dem. Nån dag kanske jag kan återgälda och återbetala..