Nya grannar och noll pengar..

Ungefär så är det.. Inflytt i den tomma lägenheten i trappen, verkar vara trevligt folk även om jag inte vet vem av dem som är hyresgästen ännu... Allt är bättre än den invasion som invaderar.

Hon dör snart - Hon flyttar snart *Andas* Hon dör snart - Hon flyttar snart. *Andas* Hon dör snart - Hon flyttar snart. *Andas* Hon dör snart - Hon flyttar snart. *Andas* Hon dör snart - Hon flyttar snart. *Andas*....
Och kom ihåg att inte låta det där ta över.. Inte.. Hon är inte viktig.. Hon är dum i huvudet, det är synd om henne eftersom hon är dum i huvudet, man ska inte känna hat mot lägre stående människor... *Andas*

Pengadelen är inte mycket att säga om.. Det har inte hänt nåt. Men imorron har de magiska fjorton dagarna gått sen jag skickade in pappret så då borde kanske pengarna komma.. Vore fint.

Nu ringer telefonen.. Ska prata, gnälla och andas..

Möbler och mat...

Nej nej, jag har inte köpt en massa nya möbler, don´t worry. Jag har blivit av med en massa möbler! Underbart... Igår kom ju Ladyn och hämtade åbäket till databord som visserligen är väldigt fint och funktionellt men som inte passar hos mig, det fick ett gott hem och tydligen en massa andra möbler som matchade, skönt att höra.
Idag kom fröken Korp med sällskap och lovade att hämta tvbänken ikväll. Den behöver också ett nytt fint hem... Och det tror jag absolut att den får.
Dessutom kom hon med en hel säck med mat till stjärnan! Helt utan förvarning, helt otroligt vänligt. Tydligen har jag gjort mig förtjänt av den..
Lillkillen, hennes lillkille - stjärnans bror, ska åka på semester på landet och han fick en korg av mig att sova i. Vi behöver den inte längre. Vi vill inte ha den längre. Korpen ska också på semester men hon får hitta en egen korg att sova i..
De skulle som sagt återvända och man kan ju hoppas på att man får umgås lite med damerna då.

Idag är det visst varmt igen. Inget regnande som de utlovat... Trist.

Jag lyxade till det och köpte en cola för min sista slant och håller tummarna hårt för att jag får pengar imorron. Det vore väldigt bra... Jag har lyckats betala en räkning än så länge, och det är inte ens en av de viktigaste.

Gav mig på Tusen små bitar av James Frey igår, mest för att jag inte orkade gå och hämta Kingen som låg på vardagsrumsbordet och inte kände för att analysera min barndom just då. Den är grym, rekomenderas varmt och han har visst gjort en uppföljare också som jag ska köpa så fort den kommer in på CDON, alternativt när jag har råd att köpa den från CDON.
Tyvärr fick min nyfikenhet mig att söka efter en eventuell hemsida från mannen ifråga, han har en, och hittade dessutom en massa information om att boken inte var sann utan istället ganska duktigt utbroderad av författaren, han hade till och med lurat Oprah! Hujeda mig sån karl, va?
Alla var svikna och sårade över att ha tagit till sig ett sånt tragiskt levnadsöde som sedan visade sig inte vara så himla sant, även om jag inte orkade läsa den fem sidor långa redogörelsen över vad som var fel med den. Hur man än ser på det så har han förmedlat en väldigt bra berättelse och han har ett fångande och beskrivande språk, så jag skiter i hur stor procent som faktist är sann.

Vem fan vill läsa nåt tråkigt och vardagligt föresten? Som typ en blogg..


Andas och alternativa communitys..

Min goda vän brukar få påminna andra om att andas, jag tror hon har påminnt mig med nån gång, och nu försöker jag påminna mig själv..
Är lite överkänslig över när folk försöker tala om för mig hur jag ska sköta min stjärna, som jag kanske har nämnt förut? Idag upplyste min grannkärring mig om att jag "måste skaffa ett längre band så han får röra på sig". Nejdå, sa jag bara kort. Men min gräns är snart nådd, nåt välmenande ord kan jag ta, men inte klagomål så fort jag visar mig ute.
Jag upprepar "hon flyttar snart - hon dör snart" i mitt huvud som ett mantra, och försöker att komma ihåg att andas...
Jag anser mig vara fullt kapabel till att sköta en hund, det är inte första gången jag har valp och jag är uppväxt med hundar. Så tack men nej tack, håll käften kärring.. Hon behöver inget längre koppel, inte mer motion och inget annat som hon kan komma och tänka på heller.
Inte lägga energi på det här.. Inte..

Ladyn kommer snart över med boyfrienden, han ska inspekteras såklart, men mest för att hon ska köpa mitt databord. Äntligen blir jag av med åbäket...
Jag tog min energi och bar upp delarna från källarförråden och dammade av dem istället..

Kollade runt på nätet och hittade en alternativ community som hade andlighet som tema. Den lät himla intressant men det var lite omständigt att gå med.. Eller, jag är lite slö kanske.. Vill gärna kolla runt och sånt innan jag gör en fullständig presentation och blir godkänd som medlem. Hela det där godkännandet verkar lite omständigt, vill inte bli granskad. Men å andra sidan slipper man väl dårarna på det viset? Jag är ingen dåre! Inte så mycket iallafall..

Det var svettigt med bärandet.. Det är varmt trots regnet och frånvaron av solsken. Helt underbart, förutom att jag svettas.

Stjärnan fick för övrigt vara ensam när jag huserade om i källaren, det verkar ha gått smärtfritt. Hon är underbar min lilla stjärna, och hon blir fan sötare och sötare för var dag som går.
Förutom när hon rensar kattlådan.. Det har hennes bror lärt henne! Men han är söt han med..

Har kollat lite på det där jag funderade över föresten.. Som på beställning kom svar om hunden, vår hund verkar härstamma från den asiatiska vargen, tillsammans med dingon dårå.. Det såg jag på discovery, så det måste vara så. Även om jag tolkade lite fritt själv.

Ensamträning och evighetsvärme..

Jag tror kanske fröken Korp slog huvudet på spiken när hon gissade att vi har en värmeportal över staden.. Det här är löjligt, var är den utlovade åskan med regn!? Molnen säger inget om nåt regn, men till kvällen ska det bli busväder enligt väderprognosen... Jag tvivlar, jag hoppas, men jag tvivlar...
Vi är trötta allihopa här idag..
Ge mig en Calippo Cola och jag är din för kvällen! Det är glassbrist i landet läste jag igår, och jag vill ha en Calippo.. Idag, när jag var till affären, hade de ingen sån så jag köpte lite av varje i glassväg istället, men det hjälper inte.

Jag var alltså till affären idag! Kanske inte låter så revolutionerande för alla andra, men det var det för oss.
Först hade vi ensamträning då jag satt i trappen i tio minuter och såg dum ut, medans stjärnan gnällde och beklagade sig lite, sen gick jag iväg till affären en stund senare. Det tog 13 minuter, jag tog tid. Tror faktist hon gick och la sig medans jag var borta, eller så letade hon på nåt att leva rövare med, hur som så kom hon från vardagsrummet när jag kom hem. Jag är glad.

Igår fick vi sällskap av exet, jag smsade och sa att vi hade tråkigt och att jag hade kaffe, så han kom såklart på stört. Trevligt.. Jag föreslog en picnic vid tillfälle.

Om bara mina pengar kunde komma så jag fick betala för mig vore det ännu trevligare.. Har för mig att de vill ha in hyra varje månad faktist, hur konstigt det än kan låta..

Dagens undringar och DVD..

Igår satt jag och funderade, okej det är gårdagens undringar egentligen, varför katter är mindre benägna att vara rädda för åskan än hundar. Inte för att nån av mina kids var rädda, men jag tycker att det är så generellt.
Vilket ledde till att jag upptäckte att jag hade en lucka i mitt allvetande... Eller flera kanske..
Var kommer katten ifrån? Har för mig att det är egypten och därikring, men kommer hela arten därifrån eller fanns den utspridd på flera delar i världen? Och när och hur kom katten till Sverige? Jag har ett svagt minne av att de kom med båtar, som råttfångare, men har inte katten funnits här längre än så? Ett ganska stort hopp mellan egypternas kattdyrkande och fraktskepp, känner jag.
Och hunden då, det borde finnas en "missing link" mellan vargen och tamhunden, för vargen är inte tam...
Dessutom, varför är katter då mindre rädda för åska och sånt än hundar? Det är ju en naturlig instinkt även för människan..
Jodå, jag vet att det finns katter som är rädda också, och hundar som inte bryr sig..
Jag inväntar svar från mina kloka läsare... Eller så får jag läsa på nånstans och återkomma med svaren.

Min DVD har kommit idag! Jag ska åka och hämta den så fort fröken Korp kommer hit med lillkillen. Roligt värre!
På köpet har jag blivit lovad så mycket som tjugo filmkvällar med en himla söt pojke... Jag är glad om vi hinner med en, med tanke på hans upptagenhet. Men, då kommer jag minsann att påminna honom om vad han sagt.

Idag känns som en ganska trevlig dag faktist.. Trots värmen.
Jag hade ju hoppats på ett rejält regnande men vi fick bara lite åska och några droppar som nästan torkade innan de träffat asfalten. Trist.. Idag syns inget som ens liknar ett åskmoln på himlen.

Jag har en granntant som envisas med att hälsa på stjärnan varenda gång vi ses trots att hon är så rädd för att bli riven på armarna, valpar har vassa klor och dålig koll på vad de gör med dem, dessutom har hon inte lärt sig att hälsa som folk. Men tanten måste ändå på henne varenda gång, och eftersom hon bor i trappen så är hon svår att undvika.
Idag tyckte hon nåt om att hon borde få mer motion, så hon skulle bli lugnare.. Hon ser väl att jag inte går några långa sträckor med henne. Jag försökte förklara att valpar inte direkt ska ha nån motion. Tyvärr är kärringen nästan döv så det är svårt att få henne att förstå nåt alls..
Det var väl hon som tyckte synd om min ängel för att han hade munkorg, som egentligen inte var en munkorg utan en grimma, och att han på grund ut av denna påhittade munkorg inte kunde flåsa och nosa på saker när vi var ute.
Drygt med folk som vet saker utan kunskap om ämnet.. Fröken Korp blev visst upplyst om att hundar faktist måste få dricka vatten när hon väntade på bussen häromdagen. Jag tyckte hon skulle ha sagt att han kommer få dricka hur mycket han vill ur toalettstolen när hon kom hem..


Lärdomar och lättad...

Jag känner mig lättad.. Lättare faktist.
Den kloka mannen som skrivit den goda boken ger mig lite perspektiv, lite att fundera på, och jag tror att han har bra saker att säga så jag försöker att ta det till mig. Boken är snart slut, bara meditationen kvar tror jag, och den ska jag ta idag när det känns rätt. Sen vill jag genast ha fler böcker! Mitt favvoställe CDON har inte fler av hans böcker, jag har redan kollat, så det blir väl till att vara otrogen och leta nån annastans.
Bitar faller på plats, jag tror att det är dags att växa och utvecklas, och jag tror att jag är på rätt väg.

All negativitet som jag bar runt på igår känns oviktig, men den behövdes väl då, den behövde nog komma ut. Allt sker av en anledning, det vet jag ju redan. Bokskrivaren har övertygat mig om att inget sker av slumpen, inget sker av en olycka, allt allt allt är en orsak av något. Cause and effect.
Jag somnar till och med bättre!

Höll på att rota runt på postordersidor igår.. Såg att mina underbara lampor som jag har i vardagsrummet fortfarande finns kvar, och att det dessutom finns en takkrona som passar ihop med dem nu för tiden. Den var inte lika tuff, men den matchar, men jag har inte fem hundra pix..
Och så har jag kommit fram till precis vilka nya gardiner jag ska ha! Hittade, valde, mätte, och så var de slut.. Fast jag tror att slut i det här fallet kan betyda att de inte har kommit in än för de är helt nya... Fint skulle det bli iallafall, det är jag övertygad om.
Visst, de kostar pengar de med, men där har jag ju konto.. Köp nu, betala sen! Haha.. 

Oförstående och oförstånd..

I guess.. Jag vet inte, de här dubbeltitlarna är bara dryga... Men jag har ju sagt att jag ska prova.

Huvudet är fullt idag.. Av olika saker. En trevlig sak är den bok jag läser, läste halva boken igår, trots barnvaktande... Den går inte att släppa. Och jag vill genast ha författarens andra böcker. Otroligt intressant, välskrivet och med humor. Det märks att han hade författardrömmar långt innan hans öde hann ifatt honom...

Men annars är det mest frustration jag har, förstår inte hur man argumenterar med en person som tar allt man säger som ett personligt påhopp, när det från början inte hade ett dugg med personen i fråga att göra! Jag tycker inte jag gjorde nåt utanför ramarna, jag gjorde som jag alltid gör (i det här fallet klagade jag på idioter, dem kanske vi kan återkomma till för jag har dem också i huvudet). Men i det här fallet så verkar de vara helgonförklarade, nåt som jag för stunden väntar svar på hur det kan komma sig.
Nånstans så sket det hela sig, på grund ut av vad jag anser, min inledande ilska och argumentationsteknik och den andra partens, ärligt talat vet jag inte vad den andra parten har för obalans gentemot mig, men det känns som konflikträdsla och ömma tår. Det där med påhopp som jag nyss skrev. Nu är det tydligen the final ending, som det känns..
Jag blev inte klokare av svaret heller.. För det var inget svar.. Tänkter direkt på "Du hör ju inte - Men du lyssnar ju inte"-dialogen från Lorry..
Jag känner bara, för min egen del, att jag inte orkar dalta mer.. Om folk känner för att vända på en femöring och sen tycka att allt är normalt och är som det alltid varit så får det väl vara så då! Jag når inte fram, och jag förstår inte.

Kanske är planetsnurrandet klart, kanske är det salvian som utlovas göra saker med ens umgängeskrets, kanske är det jag...
Det kan absolut vara jag, jag säger inget annat, men det är inget jag förstår i sånna fall.. Och det verkar inte som om nån annan gör det heller.

Idioterna, helt snabbt, skrämde min stjärna helt i onödan, för att de tyckte det var roligt, och jag anser inte att de är kapabla till att umgås med hundar. När jag fick tillfälle att ta upp det med en av idioterna visade det sig att hon var allt för full för att förstå vad jag sa (på en tisdag), men ändå ansåg att "jag är granne så jag får hälsa på hunden". Vilket de naturligtvis aldrig kommer att få göra.. Och de hör till kategorin Nejmen-en-sån-olycklig-blandning-av-raser. Så, tack men nej tack.
Jag vill inte, till skillnad mot andra, att min hund ska bli aggressiv mot alla karlar hon möter..

Nähä, jag ska väl gå och hämta mina nycklar då.


Pappsen och pengar..

Eller snarare bristen på pengar.. Rensade kontot idag för att köpa käk till stjärnan och bajspåsar.. Också till stjärnan, jag föredrar toaletten.
Måttligt kul när det är två veckor kvar till pengar.. Men det löser sig väl, det brukar ju göra det.
Fick en sallad av fröken korp! Fint tänkte jag, då behöver jag inte tänka på mat idag. Sen tappade jag den i golvet, det nydammsugna golvet. Well.. Blir väl färskpotatis idag igen då, det lider jag inte av. Får höra om fröken kan stanna en stund efter jobbet imorron med så jag kan köpa mer potatis, eller makaroner eller nåt. Det löser sig! Jag har ju mina pantflaskor.. *S*

Pappsen kom över, och tog med sig tanten såklart. De skulle ju inspektera stjärnan. De föll ganska handlöst för hennes charm, men hade massa goda råd att ge. Som jag inte behöver. Jag vill inte gå på valpkurs, och jag har gott om vänner att träna med och öva en massa saker. Och nej, Doggy är inte ett bra foder!
Stjärnan fick tuggben och jag fick godis med gelatin i.. Nån annan som känner för att äta slaktavfall?
Sen frågade de om jag fått sommarjobb, jag sa att jag var sjukskriven och då ville tanten hans gärna ha detaljer om varför.. Det fick hon inte.

Två dagböcker på samma dag minsann, inte dåligt!

Svalkande och städande..

Humöret är en aning pms-aktigt, och jag har två vilda hundar som lever rövare i mitt hem, så jag försöker kanalisera min irriation till att städa, det har gått ganska hyfsat. Sen släpade jag ut dem på vad som säkert verkade som en milslång promenad för de små liven, fast det inte alls var det, så de är lite tröttare nu.

Vädret är en aning bättre än det har varit de senaste dagarna när det till och med varit tropiskt väder, dvs över 20 grader dygnet runt! Helt galet... Hur ska isbjörnarna överleva på gatorna?? Och jag med för den delen..

Halva göterborgssläkten har varit här, dvs min moster... Men jag sket i det. Helt plötsligt ska det familjas helt och fullt, vi är ju faktist bara fyra, som min morrmorr säger.. Tydligen har hon helt glömt min kusin? Har fått mail av moster som jag inte orkat svara på, dumma frågor som jag antar att hon vet svaret på, och gör hon inte det så är det konstigt eftersom jag faktist redan sagt det åt henne. Jag har inte svarat eftersom jag inte riktigt listat ut vad jag ska svara, jag slits mellan att vara den de tror jag är och den jag tror att jag är.

Jag läste ut "Mamma sa att jag var sjuk" av Julie Gregory på några dagar, en helt otrolig berättelse och jag fick påminna mig själv flera gånger om att allt faktist var sant, för det är så otroligt sjukt.. Läs den.

Uppdatering och uhu-vad varmt det är...

Varmt är det och det ska visst fortsätta så sägs det.. Stjärnan är trött och jag är trött och svettig. Idag har jag smörjt in henne med Bamses solskyddskräm, det tyckte hon var lite mysigt, men hon slickade bort det jag hade inom slickhåll på nosen.. Hon har så mesig bepälsning på vissa ställen och solen är så stark.
Vi har träffat en massa trevliga kompisar här omkring, och en massa folk som backar eftersom det är en sån där farlig sak.
Jag vidhåller att folk inte är riktigt kloka, och jag blir surare och surare på alla dårar som rusar fram utan att fråga. Och det är min fucking rättighet dessutom.

Jag uppdaterade min info efter att hRaven påminde mig om att den var lite out of date... Även stjärnan finns med nu, och de spöken som jag har huserande också förövrigt.
Knackningarna har jag vant mig vid, de kom tillbaka efter ett uppehåll, eller så har jag inte hunnit höra dem när jag haft fullt upp med lillan. Men jag tvivlar på att min ängel låser upp dörrar? Några sånna tendenser visade han aldrig..

Jag har köpt en massa trevliga böcker som jag ska försöka ta mig tid att läsa. Inspirerad av fröken korp såklart... Känner bokavund. På tal om böcker skulle jag vilja ha tag i en bra bok om handtydning, mest för att det är roligt, vet inte hur mycket man kan lita på det. Hur som har jag kommit fram till att jag inte har nån äktenskapslinje, och det kunde man ju nästan ha räknat med.. Hehe..