Jaha...

Uhh.. Somnade som en klubbad säl när vi skulle vila en liten stund..
Jag hoppashoppashoppas att det var åskvädret som sänkte mig. Jag vill inte alls bli trött jämt igen. Jag behöver kanske inte vara den lilla batterikanin som jag varit den senaste veckan, men inte tillbaka till dödstrött tack!!

Idag har inte ett dugg blivit gjort, förutom att jag läst ut Draktårar och gosat med hundet. Och fått söta sms! Men de är hemliga.. *fnitter*

Nu var det tänkt att det skulle sovas för att rehabas imorgon. Det ska rehabas! Basta! Men sovandet lär vi få se..
Ska äta lite nybakad paj bara... Jättebra.. Socker.. Men va faan..

Planerad tillökning!

Pust! Kvart över nio och jag är slut..

Hundarna lekte rövare igår, jag tog ut dem i skogen och det tyckte alla var trevligt.. Märklig känsla att mitt bångstyriga troll är den som lyssnar. Men lilleman förstår ju inte riktigt mig..
Jag sov som ett Z mellan alla hundar inatt. Tjockbull intog knävecken som hon gör varje natt, och lilleman skulle sova i min famn, alternativt på min arm. Grannen hade fest och det var fullt med främmande människor i och utanför trappen som Tjockbull naturligtvis måste skydda oss alla ifrån.
Klockan tio tyckte alla hundar att jag var tråkig och jag hade inget annat val än att ta mig upp och ut med de små. Några timmar senare tyckte lilleman att han skulle kissa i hallen varpå det blev rastning igen. Sen kom äntligen Ladyn och hämtade! Haha.. Jag fick present!! Strumpor med tjocka flodhästar som ringer till varann, den ultimata gåvan! Dessutom fick jag en saint paulia, eller vad de nu heter, som var en "felblommande" sådan tydligen.

Det blev lite bestämt att jag skulle få en kattsing från Ladyns vänner i obygden. Men sen blev det lite modifieringar och jag ska få The Katt, med extra allt!! Hon har typ 28 tår. Tjugoåtta!!
Men man kan ju inte låta en liten katt bli skjuten, och man kan inte heller låta katter med åtta tassar få fler ungar än vad som redan är gjort.
Jag måste tydligen vänta en hel månad med att hämta den lilla damen från obygden, och jag längtar ju så efter att få träffa henne.. Sen blir det väldigt spännande att introducera henne för de katter som redan bor här.. Men finns det hjärterum så finns det tasserum!
Ur ett rent nyfiket perspektiv skulle det vara intressant att se vad den åttatassade katten skulle få för avkomma om man parade den med den tvåkönade... Men så hemsk får man inte vara. Dessutom kan inte den tvåkönade reproducera sig tror jag..

Jag la mig och slappade med en av mina nya böcker, och strax ringde Fröken Korp som frågade om jag ville komma och visa upp min tjockis. Haha.. Stjärnans brors nya husse var och hjälpte Fröken Korps bror att flytta. Så vi traskade över för att visa upp oss, hon gjorde sitt bästa för att visa upp sin apigaste och dampigaste sida, och killarna skrattade gott.
Sen snodde jag med mig Korpen hem för kaffe och lite updates.

Lång lång dag med andra ord!
Dessutom har det telefonerats med söten, som var bra ynklig per sms ett tag, och med min favoritmedpatient på rehab som ringde för att få en liten push.

Så, ögonen går i kors, Tjockbull är övertrött, kattarna är glada över att vi bara har en hund i huset och böcker väntar på att bli lästa.

Fatta!! Åtta tassar!!

Sötnosar...

Igår fick jag besök av en söt, han hade dessutom köpt mitt favoritgodis! När man talar om trollen så ringde just samma söt för att meddela att han kommer över senare.. Mys!

Dessutom har jag Tjockbullens bästaste kompis här! Lovade att vara barnvakt, eventuellt blir det en sleepover. Gör absolut ingenting, han är världens snällaste. De leker och för liv just nu, men snart kommer alla vovvar sova som klubbade sälar och då kan jag tänka igen! Haha..

När jag och bullen var ute så träffade vi två hundar... Stooooora hundar! Återkommer med ras när jag kommit på vad de heter, men gigantiska är de! Så otroligt fina! Jag tror dock fröken mördarhund inte direkt träffat nåt som är så stort, så hon tog det säkra före det osäkra och tjöt som en stucken gris när den andra hunden luktade på henne! Det var det ynkligaste jag nånsin hört!

Sådär, däckade hundar i en hög i hallen..

Ska ta och äta pajrester till frukost tror jag bestämt..
Och skicka lite energi till Fröken Korp! Jag har så jag kan dela med mig idag tror jag..

Torsdag..

Igår åkte räkningarna iväg, och med dem alla pengarna. Efter mycket pusslande och förväntade påminnelser så har jag nu råd att leva. Nästan. Överleva i alla fall..
Jag sparkar helt enkelt bakut över att varenda buffert, vare sig den är monetär eller i frysen, är väck. Men det löser vi en annan dag! Hyran är betald, hunden har mat.. Thats all that matters. Ja, småglinen ska också få mat.

Idag var det Rehab. Det var det tydligen bara jag som tyckte så efter fika med sötledaren så fick jag gå. Ladyn, som är en ängel och råkade befinna sig där jag var, körde hundmat åt mig. Och vi tog en liten runda på Rusta så att jag iallafall kommer att lukta gott i min fattigdom...
Jag ville ta hem henne och fika sönder henne men det fick jag inte.
Hon lyfte verkligen ett ok från mina axlar idag.. Plus att hon är trevlig och bjuckade på en kaka innan Rehab.

Nu kör Kenny ett varv och sen ska jag promenixa i skogen med Tjockbullen, eventuellt tar jag och rastar Sötgrannen samtidigt. Hon har en liten dipp i sitt mående at the moment, så tydligen gjorde jag henne en stor tjänst när jag tog med henne till apotek och affär igår, när jag lastade hennes rullator knökfull!
Ibland är det lätt att vara en god människa.. Haha..

Sen ska det tydligen dammsugas - sneglar på listan -  och ikväll ska det vara skräckis på nån kanal.. Femman tror jag.

Energin håller i sig! Jag njuter så länge det varar.. Alltid finns det nåt att pilla med här hemma, massa saker som inte blivit gjorda på evigheter..

Scary stuff..

Idag kändes det nästan som om jag hade energi! Ni förstår inte hur sällsynt det är..
Jag vaknade och var inte trött!
Sen blev nästan allt gjort på nolltid, det som skulle göras. Kenny och jag umgicks, soporna och jag umgicks och Tjockbull och jag tog en vända i skogen.

Igår var jag ut i skogen med Sötgrannen.. Hon är jättebra med hundar, och tycker om Tjockbull. För att inte tala om vad Tjockbull tycker om henne! Hur som, så släppte vi henne lös och turades om att kasta lite pinnar.. Bullen och grannen pratar ju inte direkt samma språk, men Tjockbull kämpade för att förstå vad Sötgrannen ville ha henne att göra, hon vände sig några gånger mot mig för att få lite stöd, men det hade hon inget för.. Mycket bra för henne att få använda sin lilla gråa klump.
Den finns där! Sluta skratta åt min hund!

Oh, läste en fenomenal blogg idag.. Från Aftonbladet går det att länka sin blogg om man skrivit nåt som relaterar till en artikel. Idag skrev de om att lejonen matas med hästar.. Jag kan väl tycka att det inte är så himla mysigt, men lejon måste ha mat och jag tycker ändå att det är bättre att ta sin häst till veterinären där och veta var den hamnar istället för att skicka den till slakt så den hamnar i diverse matvaror.
Men den här bloggaren! Hon hävdade att man borde tvinga lejonen att äta vegetariskt!!! Jag har ju svårt att tro att ens den rabiataste militanta veganen skulle hävda det, och efter att ha luskat lite mer i hennes blogg så tror jag människan är ett stort skämt... Men jag är inte säker!
http://docowsfly.blogg.se/2008/june/tvinga-lejonen-att-bli-vegeterianer-detta-a.html

Jag håller tummarna för att den här energivågen stannar kvar, tänk om det är ett normalläge?
Det vore tufft.. Jag minns inte riktigt hur det känns.

Nehej, nu ska jag fira med en tripp till Ellos!
Tjingeling på er..

Onsdag..

Seg.. Kaffe i sängen med datorn. Men jag har ju varit ute med Tjockbull såklart!
Jag fick sovsällskap inatt och det rubbar mina cirklar lite... När man är ensam är det ingen som går upp och låter medans man själv ligger kvar och försöker vakna! När man är själv är det ingen som pratar med en!
Men å andra sidan... När man är själv är det ingen som tittar på film i sängen med en... Eller bär ut disken åt en.
Eller uppskattar ens konstiga rödkålsmat!
Summan av det hela var att det var trivsamt.

Fick en bunt räkningar idag.. Och det slog mig att det är helt jävla galet att jag betalar 2000 kronor till CSN varenda jävla månad! Det är ju sanslöst! Inte konstigt att jag inte har nåt att leva av! Inte konstigt att alla mina buffertar är väck! Jag måste ringa och ta ett snack med dem..
Nåt litet andrum måste jag skaffa mig... Det här fungerar ju inte.

Ska ha möte med gruppledare och pratperson idag.. Ska vakna en anings först bara.

Ingefära...

Seriöst, vem har en gång i tiden grävt upp en knölig rot och tänkt "den här ska jag skala och äta!"... Jag fortsätter mina matexperiment här hemma.. Det blev nån slags rödkålssalladssak. Men det gick att äta! Och vad gnäller jag över, det är ju bättre än makaroner och ketchup för fan.

Helgen var kalas! Jag var hos Blondinen i hennes nya lya och där var det massa trevliga tjejer. De flesta har jag ju träffat förut, men de var trevliga i lördags också! Min sötaste (och enda för den delen) bror var där han med.. Och han skrattade inte åt mina Tamarcigg.. Haha.
När vi väl kom ner på stan så träffade vi på Ladyn och Lånepojk, sen blev jag full! Massa jätteviktiga diskussioner hade jag och Lånepojk, minns en Langos och skjuts hem av Lånepojks lillebrors kompis..

Imorgon är det Rehab igen, saknade de verkligen förra veckan men jag var ju magsjuk...

Odlingar...

Slökollar med ett öga på tv.. Det dök upp ett odlingsprogram, eller nåt, på danska! Vilket ledde till att jag faktiskt måste använda mig av min läsförmåga.. Den tokiga lilla tanten skuttar runt där bland sina träd och växter och hallon och fan vet vad. Jag vill määäää!!!! Låt mig skutta!!!!!
Lärde mig dock - tror jag, det är ju trots allt på danska så jag kan ha missförstått - att man kan ta skott av vinbärsbuskar! Och rota! Nu råkar jag veta att det finns en väldigt trevlig rödavinbärsbuske här i närheten, och jag vill gå och sno ett skott! Snodda växter är alltid roligast föresten. Problemet är att mina stora balkongkrukor är upptagna av klematisen och vildvinet. Dessa problem man lever med!
Klart.. I år kanske herr vinbär nöjer sig med lite mindre plats.. Kanske..
Och det går visst utmärkt att ha på en balkong, det är det nån i grannskapet som har..

Idag är det låddag!
Fick min fina fina låda av en liten farbror idag.. Kanske nån annan med singellådan lagt beslag på den där snygga leverantören.. Nåväl, fin är den! Lådan...
Och av sötgrannen fick jag proteinpulver eftersom hon tycker att jag äter dåligt. Hon tyckte jag skulle testa hennes och se om jag tycker det är okej, och isånna fall kan jag ju köpa eget!

Ååååh! Tips! Man ska ha höns under äppelträden!! De äter kryp..
Men det kan ju bli lite trångt på balkongen med träd och höns. Jag tror jag håller mig till min vinbärsplan.

Jag har gjort ett litet städryck idag också... Känner mig ganska likgiltig i allmänhet, och det har väl med medicinen att göra, så det är en kamp att orka städa. Men jag trivs ju så mycket bättre i ordning.

Rosa potatis!!!! Det finns!
Vart anmäler jag mig för utlottning av gratis bostad med massa tomt? Nån som vet? Ska man behöva gifta bort sig? Det blir så mycket svårare då ju, om man ska hitta ett vettigt hus med tillhörande vettig karl. Kanske behöver jag sänka mina krav... Surt.


Torsdag

Jag vet inte hur det blev torsdag helt plötsligt.. Känns inte riktigt som om jag hängde med. Men dock blev det så..
Blondinen fyller 29 år idag!!!!  Så härligt att hon äntligen är ifatt.. Haha..
Partaj i nya lyan på lördag. Jag har verkligen inte råd att gå dit, eller att gå ut, eller att göra nåt. Men jag vill verkligen... Molina hade önskemål om att sammanstråla nere i ett öltält, och det vill jag verkligen också! Jag har inte råd, men Tjockbullen har ju en slant i sin kassa.. Och det står en flarra dricka i bokhyllan redan..

Läste nånstans att det börjar ta slut på personnummer.. Vissa datum är överrepresenterade - första januari och första juli - och på förslag var då att man skulle få en random dag i sitt personnummer. Orsaken var, iallafall delvis, invandringen. Nu känner jag dels att sverige är på väg helt åt helvete, dessutom tycker jag att det verkar lite orimligt att det verkligen skulle födas fler människor på de datumen. Vore det inte bättre att låta oss som faktist har koll på när vi är födda få vårat riktiga datum, och de som nu kanske inte har koll kan ju då få ett random datum istället för att de alla ska vara födda första januari? Men jag vet ju inte..

Jag och sötgrannen var iväg till affären och apoteket, det är alltid trevligt med sällskap. Dessutom var hon inte redo när jag plingade på hennes dörr så jag fick komma in och gosa med hennes katter! Storafluffkatten blev jätteglad! Jag blev tvättad och biten och spunnen för!
Tack och lov för apoteksfaktura föresten! De nya pillerna kostar 800 kronor per månad! Visserligen får jag ju snart dem gratis, men ändå..

Jag vill också ha ett sommartorp att fixa till!!!
Och rabatter... Äppelträd och svartvinbärsbuskar...
Men tillsvidare får jag nöja mig med mina ekologiska lådor...

Tjockbullen är glad och hysterisk och busig.. Jag får lov att ägna henne lite tid istället tror jag bestämt.

Stormens öga..

Det blåser nästan storm runt husknuten, i en gavellägenhet blir sånt väldigt påtagligt, men här inne är det som stormens öga. Det är tyst som i graven. Irritationen visade sig vara ledsenhet, tror jag... Jag vet nog inte hur man är ledsen utan att det blir storm. Jag är inte bra på de där sårbara känslorna.
Jag har vänt och vridit och funderat idag. Jag var arg! Och när jag försökte sätta fingret på vad exakt det var som gjorde mig så arg så kände jag mig överkörd... Utan åsikt, som en jävla möbel faktiskt. Det var ju ganska obehagligt... Jag är ingen möbel, jag är ingen sak utan åsikt!
Vad jag råkar vara är en person med väldigt hög integritet. Ett tag funderade jag på vad jag skulle göra åt det, men sen kom jag fram till att jag inte vill ändra på det. Inte det minsta. Jag tycker om att vara självständig, att ordna upp saker, att veta att jag kan. Jag tycker om att ha en stark mur, en klok hjärna som kan sortera bort människor och företelser som inte är bra för mig, och ett gott hjärta som vet vad det tror på. Sen finns det ju perioder när inte ens jag orkar allt..

Lördag...

Jag trodde jag drömt att det regnat inatt! Åh, älskade efterlängtade regn.. Jag fann bevis i form av vattenpölar (som jag och Tjockbull lekte lite med) när jag var ute!
Mera! Mera!!! Meeeeeraaaaaa!!!!!

Det är dock varmt idag med.. Jag känner mig iallafall fräschare eftersom jag skrubbade av mig flera kilo svett i duschen igår. Men, solen.. Chill lixom.
Jag har ju ännu inte tagit mig iväg för att hämta mitt paket och köpa BenJerr. Ska bearbeta sötgrannen lite.. Hon brukar lasta på rullatorn så jag slipper bära dessutom! Haha.. Och nej, jag umgås inte med den dryga tanten i trappen, min sötgranne råkar ha rullator trots att hon bara är 50ish. Inte för att hon ser ut att vara en dag över 40, by the way.

Sov nog rätt bra efter en smssession med Ladyn inatt.. Jag drömde en massa konstiga saker i och för sig. Men det gör jag ju jämt..

Torsdag..

Det var massa ångest och oro och senvakning och stress... Och sen blev allting så himla bra!
Nya gruppen ju.. Det visade sig att det bara var min manliga gruppkollega som var där, plus en ledare. De bakade paj! Jag kände att det var roligt och hanterbart och hoppade in och fick ta huvudansvar över den! Yey! Det gjorde jag inte när det var fisksoppegryta kan jag lova... Hallonpaj. Med sirap på... Morrmorrs recept som bor i mitt huvud.
Sen bakade vi kokostoppar som blev ganska fantastiska, och min söta kollega som vet att jag hatar ägg tog helt enkelt hand om den delen. Vi sammarbetar i perfektion!
Jag är nöjd och glad..
Men varm!
Tänkte att jag kanske skulle orka göra min egna paj innan alla äpplen ruttnar bort i värmen.

Igår firade jag Ladyn! Hon fyllde ju år.. Och jag tror att mina presenter gick hem.
Dessutom åkte vi ut till Max och köpte lite mat, de glada hundarna i baksätet fick ben av den lilla söta luckpojken. Som förövrigt modigt stack in handen med ben till Tjockbullen! Hon hade kunna sno ett par fingrar där.. Haha.. Men det gjorde hon ju såklart inte! Hon är en snäll flicka..

Jag har umgåtts en massa med min sötaste granne också, vi gör gemesam sak av att gå och handla. Det är mycket trevligare när man är två ju. Dessutom insåg jag igår att jag faktiskt har ork till att umgås med henne! Hon är inte så svår att ha och göra med i och för sig, men ändå.. Jag orkar! Det är ett framsteg..

Såg att jag fått en avi för att hämta paket på Joker igen... Endera är det min Scarlett som jag fick lov att skicka tillbaka eftersom skivan var repig.. Eller så är det min skräckfilmsorgie som jag råkade beställa! Men det är ju en miljard grader varmt ute.. Kanske till kvällen, Joker har ju öppet till elva! Joker har Ben n Jerry glass....

Och för att vara lite sammhällsinformerad och up to date:
Jag är livrädd för den här nya förbannade reglerna som moderatfittorna har röstat igenom för sjukskrivna.
De betyder i realitet att när jag är 32 så måste en läkare ta beslut på om jag kommer att fortsätta vara sjuk tills jag är 65. Det är naturligtvis omöjligt att säga, och därför kommer jag inte få vara sjuk alls.
Och jag tänker på alla andra som kommer drabbas, faktum är ju att även sjuka personer har familj, barn, villalån och bil. De kommer bli hänvisade till Soc, och enligt Socs lagvidriga regler så är även sambos försörjningsskyldiga. Då kommer dessa personer att tappa hela sin inkomst!
Med sjukpenning, som jävlaremig inte är nån lyxinkomst, så har man iallafall möjlighet till att hyra lägenhet, ta lån och så vidare. Med socialbidrag har du ingen garanti för nåt.
Och naturligtvis mår alla som är hemma och sjukskrivna så mycket bättre när man bara tar till piskan och skrämmer dem till friskhet!
Ännu värre för oss som inte har nåt brutet ben att visa upp, inga amputerade lemmar. Där vissa dagar är så pass bra att man skulle kunna jobba, och andra dagar kan man som bekant knappt välja strumpor själv..
Vansinnigt är vad det är.

Stolthet

Jag njöt i fulla drag av min lediga måndag, även om jag hade möte med pratperson inbokat. Vi bokade i sin tur ett möte med gruppledarna till tisdagsgruppen.
Hon är så rolig min pratperson, hon är så väldigt övertydlig och klar när hon säger saker, och det är ganska skönt! När vi kom ner på rehab så anvisade hon mig vart jag skulle stå och där stod jag! Haha.. Jag är en lydig patient!

Sen gjorde vi nog mest ingenting och lite inget alls..

Idag längtade jag verkligen efter grupptillfälle, försov mig men skyndade allt jag kunde och kom lagom till fikat. Fikning, babbel och sen lite arbete. Dagens tema var Stolthet. Jag målade en stolthetskub! Haha.. Jag vet inte, den bara kom till mig.. Och jag blir så glad när det kommer nåt på det viset, istället för att jag måste grubbla, så jag målade.
Jag och favoritmedrehabaren hann prata lite strunt efteråt också, hon är så omtyckbar!

Nu är jag hemma efter handling. *Duktig*

Jag får pusta ut i en och en halv dag.. Sen ska jag in i nya gruppen.
För första gången känner jag mig inte alls orolig för att alla ska vara idioter. Alltså, risken finns, tro mig! Men jag oroar mig inte för det.. Stort framsteg! Jag ska dit och visa mig från min bästa sida.
Att jag dessutom känner igen en av de som går där gör ju det hela lite bättre..

Äppelpaj någon?