Solsken och städning..

Solen skiner och genast känns allt lite lättare. Lite ork för att städa och göra sånt man måste. Katterna är också glada över solen, fröken solar på balkongen och lillmannen tittar förgäves efter sina balkonggrannar. Jag sa åt honom att det kanske hjälpte om han ropade efter dem, men han håller tyst, för en gångs skull.
Jag har börjat beta av min städlista. Har i och för sig inte hunnit så långt eftersom jag sov länge eftersom jag inte kunde sova inatt... Och så vidare.. Jag har väl inte direkt så jättemycket mindre ont i kroppen än jag hade igår men jag orkar inte bry mig om det. Alvedon, musik, en lång städlista och solen får motivera.

Jag kom på att jag kanske lät rätt glad i mina bloggar. Det är jag inte. Jag cencurerar mig själv ibland... Och jag orkar inte älta om saker som ändå inte avhjälps av att prata/skriva om. Jag tar mina piller och väntar på att tiden ska gå...
Ur en psykologisk vinkel skulle man kanske kunna tolka mitt nyupptagna rökande som en head on fight med cancer... "Kom och plocka!" lixom.. Men jag tolkar inte, jag röker för att jag trivs med det.. Andra slutar, jag börjar. Däremot kan jag erkänna att det är en aning destruktivt, jag har alltid varit för feg för att knarka, eller inte haft nån lust att göra det..

Jahaja.. Här sitter jag och sprider solsken omrking mig.. Jag borde nog återgå till att städa, jag är bättre på det.

Filmfrossa och flams..

Jag lyckades köpa mig inte mindre än sex stycken filmer under loppet av några dagar! Kanske råkade det enbart vara Kingar dessutom... Men det var inte meningen!
Hur som så var det ju ganska lyckat. Det är rätt skönt att bara sitta och glo på bra filmer när man är ofrisk.. Förkylningen hänger sig kvar och tövädret gör som det alltid gör.
Grannen menar att jag har valpsjuka också... Det finns så många fina valpar som man kan ödsla kärlek och omtanke på ju.. För att inte tala om hur mycket bus man kan lära dem! Det är tur att jag har en konstig katt som gillar konstiga lekar.. Dra-i-svansen-lekar och jaga-lekar.

Men jag sitter inte bara här och häckar! Jag har varit sällskapsdam på strömsholmsresor och lektant åt sälhunden. Idag har jag varit och handlat, bara en sån sak.

Mina blomster har funnit adoptörer. Tror jag. Tydligen står det tomma fönsterkarmar och väntar hemma hos diverse vänner, och så kan vi ju inte ha det! Bara vädret tillåter transport och vänner har tid över så ska de få flytta..


Gummiplantor och godiskväll..

Då var det dags igen!
Jag har beskurit mina gummiplantor... Nån som har en fönsterplats ledig för att hysa en planta? Eller två?
De är snälla och trevliga.. Fast lite giftiga. Men man behöver ju inte äta på dem..
Klockmalvan har också fått sig en omgång. Jag blev upprörd när jag såg att den tänkte blomma! Så här tidigt!? När skotten tar sig så kanske de också behöver flytta hemifrån..
Dessutom är det mycket som måste omplanteras... Snart..

Jag ska över gården på godiskväll ikväll! Hon lurar i mig så mycket, den där grannen...
Vad är det det brukar heta? Led mig inte in i frestelse, jag kan gå själv?

Vaknade åtta imorse, av att jag inte kunde andas... Förkylningen håller i sig. Vännen med smittohärden, sötungen, tyckte att jag väl fick "ta och skaffa dig ett immunförsvar nån gång"... Och jag är väl på god väg antar jag... När jag gnällde för grannen och sa att jag nog fått fågelinfluensan så skrattade hon åt mig och sa att "du vet att man tar livet av sånna som dig, man vrider nacken av er, det har jag sett på tv".
Det är vänner det! Haha..

Läkare och leda..

Jag var uppe i ottan idag eftersom jag hade en läkardate... Katten försökte väcka mig ännu tidigare genom att noggrant tvätta mig i ansiktet, när inte det funkade så gav han sig på tapeten istället. Jag försökte övertyga honom om att vi skulle gossova...
Ny läkare, som var riktigt trevlig. Funderar på om jag bara tycker det för att vi är överens? Eller om det är för att han inte skriker och är allmänt oförskämd? En del påstår ju att jag är sån... Som bara tycker om folk som håller med mig alltså. Så är det inte alls ju! Folk utan egen åsikt är bland det värsta jag vet! Men när det gäller avgörande saker i mitt liv så har jag ju bestämda åsikter, det har jag ju.. Allt annat skiter jag mer och mer i. Jag orkar inte längre ta ansvar för nån annan än mig själv...

Nu när jag ändå är uppe, har varit uppe hela jävla morgonen faktist, så har jag tråkigt... Jag ringde och erbjöd mig som leksällskap och fröken (som det gäller) ska återkomma om saken.
Jag är nästan social! Hurra...
Det var jag däremot inte igår när nån envisades med att hälsa på.. Uppskattar inte oanmälda besök, det borde väl alla veta!? Alltså öppnade jag inte och vet inte vem det var. Jag uppskattar inte heller den nya serien av hemliga telefonnummer som ringer och lägger på. Lägg av med det, omedelbart!
Trött jag blir på folk...


Hundlek och hosta..

Jag tror jag har en megaförkylning på ingång.. Antar att jag har samma söta lilla dagisbarn att tacka för den som tidigare bjöd på magsjuka... Men jag föredrar nog en förkylning. Säger jag NU, vänta bara tills jag har hela skallen fylld av snor och ber till sjukgudarna om en redig kräkepisod.. Kanske inte föresten, jag kan ju råka få en släng av båda då, man ska ju passa sig för vad man önskar sig.
Jävla bacillunge... Men han är ju så söt!

Och så har jag varit ute och busat i snön med lillsälen.. Som inte alls är en säl utan en hund, men hon har en massa sälljud för sig. Jag, som en god medborgare, försöker lära henne att skälla ordentligt! Klart tjejen måste skälla...

Stortråk och städdag..

Jag är rastlös och uppvarvad, och trött och less, allt på en gång. Jag försöker få det till att bli en städdag. Och det går ganska hyfsat.
Kanske bra till och med.
Tråkigt är det iallafall...

Jag rymde några dagar och boade in mig i kedjehuslivet med barn och allt vad det innebär. Dagishämtning och dagislämning och middag vid matbordet.  Väldigt trivsamt, men skönt att komma hem. Saknade mina kissar... Deras kissar är inte lika roliga. Inga kissar är lika roliga som mina.

Jag styrde upp en filmkvällsdate igår... Eller, daten bjöd väl mer in sig på filmkväll. Det ska bli trevligt, tror jag, man vet aldrig med honom. Snygg är han iallafall...
Lite därför måste det städas också, jag ställer höga krav på mig själv när det gäller honom. Det är kanske därför det blir så fel hela tiden, för att jag blir så nervös. Men annars är det ju inge kul!

Ja, nä, jag lever iallafall... Bloggar lite sällan bara. Är social ännu mer sällan.

Köer och kattkräk..

Egentligen skulle jag kunna döpa de flesta dagböcker till "..och kattkräk" eftersom det ofta är så här... Unga fröken katt har vissa matrelaterade problem. Hon har fler problem än så, men det är kräkandet som stör mig mest.
Till poängen, jag måste tvätta mitt överkast igen. Därför att hon spytt på det, igen. När jag sov under det, igen. Men hellre överkastet än allting annat...
Så jävla ung vet jag föresten inte om hon är...

Jag avbokade mitt AF-möte idag.. Det tog 35 minuter i diverse telefonköer! Vid det laget var mötet redan förbi.. Men jag försöker att visa nån liten god sida.
Sen har jag en massa åsikter om hur fan det där företaget drivs egentligen! Vore det helt galet att tex. inkludera handläggarnas telefonnummer på nåt papper i traven som jag fick när jag gick därifrån? Göra det lite enklare att få tag i folk kanske?
Jag får väl ta upp det där vid nåt tillfälle när jag känner mig irriterad på dem... Jag har många synpunkter som jag gärna delar med mig av.

Idag är jag mer sugen på äpplen föresten... Visserligen kan jag äta nu, och gör det emellanåt, men jag saknar min butik! Jag har ju inte varit och handlat på en vecka! Det är väl inget som hindrar mig att gå och handla direkt föresten... Men jag är liiiite sjuklig fortfarande, det är jag.