Åsikter och åskväder..

Man tycker att man skulle kunna få sätta foten utanför sin förbannade gård utan att folk ska kasta sig över en!? Jag kan inte för mitt liv förstå vad det är som är så inbjudande med en valp att folk helt glömmer normalt hyfs och beteende... Visst fan är hon söt, och ja hon är mjuk, men det är ingen ursäkt för främmande människor att komma fram och pilla utan att ens fråga. Främmande vuxna människor dessutom.
Det spelar ingen roll om jag står i kö till kiosken eller sitter på bussen och pratar i telefon, hur som helst och var som helst så kommer folk med sina långa fingrar... Det jag gillar allra bäst är när jag blir utskälld för att jag inte låter främmande människor göra sånt...
Och vidare så spelar det ingen roll om hunden är två månader eller 45 år, det är jag som ägare som avgör vem och hur folk ska hälsa. Inse det. Och håller er borta.

Så, då har jag fått det ur mig iallafall..

Åskvädret är väl mest önsketänkande, och så passade det ju in i min titel, men det är lite kvavt och varmt och jävligt. Regn och åska, tack.

Jag har barnvaktat och haft mig, och sovit borta, blev erbjuden mjölkdrinkar och soffa så jag åkte iväg. När jag kom hem kom jag på att jag känner mig konstigt nog väldigt hemmastadd hos soffägaren i fråga. Bekväm. Kan i och för sig bero på att jag rotat och burit i alla saker, eller för att jag gillar sakerna? Skitsamma, trevligt är det.

Fruktfamiljen har utökats! Vi försöker komma på nåt bra sätt att ses på.. Tid och plats.


Barnvaktande och blomster..

Klematis-klamydian blommar för fullt på balkongen! Jättefint.. Den som inte alls skulle kunna överleva på en balkong enligt personalen där jag köpte den.. Jag tycker inte bara den verkar överleva, den verkar glad också!

Jag har ägnat några dagar åt att barnvakta broren till Stjärnan... Det är en mindre pärs med två dampmonster istället för ett som man kan dampa-av när det behövs, men väldigt väldigt roligt för de små trollen..
Inte flera dagar i sträck alltså, bara lite fläckar här och där av dagar. Idag skulle hon, brormoren som jag kom fram till att hon heter, fylla på sina målningar så vi åkte över ett par timmar. Jag fick kaffe och möjlighet att handla - vilket är värt väldigt mycket just nu - i utbyte, och trevligt sällskap såklart.
Jag pillade lite på hennes dator också, och jag börjar tycka att den är himla trevlig, trots att tangenterna sitter fel! För att inte tala om att det inte finns nån mus, har du provat att spela spindelharpa utan mus?! Komplicerat... Nåväl, när det rasar massa pengar över mig så skulle det vara fint med en sån där dator...

Kom på att jag skällt väldigt lite på folk sen jag blev av med min ängel... Lite kan väl tänkas att jag har skällt i och för sig, men nu är jag igång igen. Folk har inget vett helt enkelt. Och valpar är allmän egendom. Folk ifrågasätter till och med hur pass lämplig jag är som hundägare på grund ut av att jag inte låter dem och deras fula ungar hälsa på min valp!! Helt makalöst..
Well, jag har mina känsliga punkter och en av dem råkar vara mina skyddslingar, vare sig det är människobarn eller annat. Jag är, som min vän påpekade, kanske inte så smidig när jag blir arg... Jag blir mest arg.. Jag sa att det faktist var bland det vänligaste jag hade att säga när jag kallade henne för jävla skata och bad henne hålla käften.
Och två gånger idag, före lunch, fick jag höra att det var en olycklig blandning jag hade och att de ändå hoppades att det skulle gå bra..
Jag ska nog kanske köpa nån slags tröja där det står saker som kan vara bra för dem att veta innan de kommer fram..

Imorron ska vi på premiäruppvisning hos Morrmorr! Ska bli kul..

Jag har fått lite mer tid för mig själv, som du själv ser. Stjärnan sover lite och väntar på att vi ska gå och lägga oss. Hon är en himla mysig liten tjej denna dära.

Längtar efter att få vara lite mer social med resten av mina vänner föresten.. Men med en Stjärna här och en Clementin på ingång så kan det bli lite körigt.. Men nån slags fika måste vi styra upp snart. Flera fikar.


Hund och hett..

Jag har inte tid med datorn längre.. Jag har fått mycket att göra i det verkliga livet.. Min lilla söta valp/damp-monster har kommit hem! Så vi sover och myser och äter och kissar (bara ute!) och sånt därnt som man tydligen gör när man har småbarn...

Idag har jag broren här också, min vän jobbar och jag lovade att vara barnvakt. Just nu sover de, då är de väldigt söta, när de vaknar är de nog damp-monster igen.. Då ska de utfodras och rastas.. Just nu har jag fem sekunder för mig själv, fint.

Igår hann jag duscha! Det tyckte jag om... För det är ju inge varmt och svettigt heller...
Hon snattade bara en sko medans jag duschade, men den hann hon inte göra nåt med.

Sluta röka-tips: Skaffa valp.
Har inte hunnit med att röka faktist..
Å andra sidan har jag visst glömt att borsta tänderna idag också känner jag..


Nystar upp och nyser..

Jag nystar i min ekonomi lite grann.. Pratade med min doktor nyss, den riktiga, han låter jämt så himla butter och barsk, men i slutet fick jag exakt vad jag ville ha! Länge dessutom, för han ska ha semester minsann.. Känns ruskigt bra faktist.. Och jag kan inte låta bli att le lite åt honom, jag tror inte han är så barsk som han försöker vara.
Strax ska jag ner på möte med Läspande Bävern och nåt bihang till henne.. Till mig behöver de nämligen två för att få nåt sagt, eller nåt, de är jämt det nu för tiden... Jag är väl ganska övertalande.
Jag däremot är ensam, "jag bär leopardens hjärta" som LeMarc sjunger, hade tänkt ta med mig sällskap men det sket sig, och jag skiter i det.
Om bara skatten kunde komma också!

Har tänkt mycket på änglar, som det har talats om. Min erfarenhet är att det alltid, utan undantag, dyker upp änglar när man som mest behöver det. Och nu talar jag verkligen inte om nån av de överstående!
En del av dem vet nog inte om vad de har gjort, och hur jävla mycket det kan betyda, nåt som är betydelselöst för alla andra... En del är godhjärtade och vänligt sinnade vänner som kan se vad man behöver och hur mycket man behöver det.
Börjar jag bli kryptisk? Skyll på hRaven.. *S* Hon är smittsam..

Nyser var det.. Jo, jag har väl nån slags allergi, fast jag inte erkänner det för jag tycker det är mesigt, så det är kanske en förkylning.. Hur som, så nyser jag.

Nu ska jag tvätta håret och rusta mig för Läspande Bävern!

Samtal och sjukhus..

Har haft ett helt gäng med intressanta, på ett eller annat vis, samtal på mupperiet idag.. Råkade hamna i ett samtal men vad jag snart insåg var en uppenbart paranoid pratkvarn, jag minns inte direkt vad han kom fram till, jag fick inte många ord i vädret, men jag tror att CIA styrde det mesta i världen.. Å andra sidan så verkade han i allafall kunnig på sitt område, och påläst. Men jag vet inte riktigt om jag tror att tyskarna som överlevde Hitlers fall styr nazisterna i Sverige.. Men det finns så mycket jag inte vet!
Det blev en del prat om katter, många har katter där och det säger väl en del det med, men eftersom vi kom på tal så hittade jag ännu en trevlig människa där ute! Som i sin tur ledde till möjlig tripp och studiebesök ute hos Terry Evans på hans kursgård.. Mycket intressant...

Igår var jag hos Morrmorr, hon ville ha upp sina gardiner så jag strök och fixade, sen badade jag kattrackaren och gjorde rabarberpaj.. En heldag, nästan..
Idag åkte hon tillslut upp på akuten, för astman, och blev inlagd.. Jag fick som vanligt leta reda på henne men den här gången fick jag bara prata med trevliga sköterskor.
Jag gillar inte riktigt att hon är där för på sjukhus hittar man sjukdomar, men samtidigt är jag lättad att hon är där för på sjukhus tar man hand om sjukdomar...

Hennes katt är lustig.. Hon avskyr mig, när hon säger att jag ska komma så går katten upp och gömmer sig, men igår, efter klippning och badning och torkning så spann hon och gosade med mig! Som aldrig förr.. Hon kanske bara var glad att hon kom ur det hela med livet i behåll..

Nähä, om man skulle äta upp pizzaresterna från igår..

Positivitet och planer..

Jag känner mig positiv, börjar undra om det inte är som fröker hRaven säger, att hon smittar av sig.. Mycket möjligt, jag är ju fisk. Eller så lever skrattet från helgen kvar hos mig med.
Hur som, jag tycker om folk.. Det känns lite ovant.. Haha..
Igår hjälpte jag en tant på bussen med sin rullator, utan att ens försöka smita undan. Och så träffade jag en trevlig pojke på bussen, som jag varje gång blir positivt överaskad över just hur trevlig han är eftersom jag har hört annat.. Men det spelar ingen roll vad folk säger..
Vad var det mer för roligheter....? Valpar!! Vi hälsade på våra små igår, de växer och frodas, det var roligt. Efteråt hanns det med käk (jag förkastar dinch och lunner - tack ändå hRaven!) med just hRaven och en annan trevlig pojke, innan de drog iväg till sin film..
Och! Det har börjat nya på mupperiet, och jag engagerade mig i att prata med dem!!

På kvällen ringde jag Pappsen för att berätta den glada nyheten, stjärnan, men jag var lite nervös över vad han skulle ha att säga. Han blev jätteglad! Och skulle notera hemkomstdatumet i sin kalender och komma över strax därefter... Sen hoppade jag ju över nån liten detalj kanske, den som är jättejättehemlig tills folk har kärat ner sig i henne..

Nej, helvete, jag är jättesen, men jag var tvungen att duscha... Nu ska jag sy grytlappar!