Efternamn..

Är ett helt klart intressant ämne, för mig iallafall. Ingen annan verkar dela min facination av dem..
Kom att tänka på dem när jag promenerade iväg på eftermiddagen för att träffa en läkare, läkaren... Min läkare är från finland, och har ett svenskt namn (nån kvarleva från vår stormaktstid antagligen), namnet anspelar dock till mycket mycket varmare breddgrader, och jag kan inte förmana min hjärna till att lista ut varför.
Intressant ämne dock..
Kanske är det helt enkelt taget.. Eller smutsigt och stulet som mitt egna! *stolt*

Oavsett vad farbror doktor heter så är han väldigt sympatisk, ganska finsk och lite märklig. Jag tycker om honom! Hur många läkare har satt sig ner och ritat molekyler för er?? Just det.. Sånt uppskattar jag! Tror han uppskattade mig också..
Dagens citat:
"Nå, titta ut genom fönstret, nu är det dags för dig att ge dig ut i den stora farliga världen igen, men.. den kanske inte är så farlig egentligen."
(med finlandssvenska som dialekt)

Vill föresten göra klart att jag på intet vis sagt något som antyder på att jag tycker att världen är farlig, eller stor.

Banken krånglade för mig också.. Mitt fina tigerkort hade inte "kontakt med bankens dator" eller nåt sånt. Vilket blev en aning pinsamt i affären.. Jag länsade min plånbok på sedlar, och fick lägga tillbaka två varor. Vad valde jag i min förvirring? Veg-köttbullarna och de frysta blåbären! Vad kom jag hem med? Semlor.. Choklad.. Chips..
Hmm.. Jag låter hemsk, jag fick faktist med mig annat med! Frysta hallon och mango! Och mjölk! Och lite annat.. Inte bara godis.. Faktiskt.

Nu tänkte jag och LG(datorn) kura ihop oss i sängen och kolla på en dålig skräckis.. 
Kiwi köpte jag också!! Och banan! Jag är en fruktmänniska!

The joy, the joy..

Idag har jag och Kenny umgåtts och verkligen spenderat kvalitetstid tillsammans! Vi trivs väldigt bra ihop.. Lånepojk kom förbi helt spontant och kablade om Kenny, så han kan stå rätt och riktigt. Lånepojk är väldigt spontan, vilket rimmar lite illa med mig som vill ha kontroll, men han är ett ganska utmärkt träningsobjekt! Tjockbullen och han är tokiga i varann, vad han än påstår.. Hon gjorde till och med terrierljud idag! Kanske borde jag ta det som självklart i och med att hon är en terrier, men de som känner henne vet att hon är mer som en djurpark förpackad i 30 kilo muskler..
En söt och trevlig djurpark förvisso..

Sen blev det mys med Ladyn! Och lånevovve! Vi kollade på schlager och åt snask när Lånepojk drog iväg hemmåt.

Jag har helt klart ett "friends for sale"-beroende.. Facebook-grej.. Skaffa, hojta, och jag köper dig!

Dags att sova kanske.. Gonatt Kenny, gonatt kattarna, gonatt tjockbull, gonatt söta läsare, gonatt Lars-Göran, gonatt världen..

Uppe i varv, borde sova...

Jag är så glad idag.. Eller, det har varit så många känslor idag.
Först var jag superstressad över vad som skulle komma, men jag försökte analysera min ångest och oro och det blev lite bättre av att prata om den. Trots allt (som man kan tänka sig) så är Ladyns karl (min lånepojkvän) ganska.. ganska.. um.. snäll... och ganska omtänksam. Oftast är det på nåt eget vis som ingen annan förstår sig på, men han visade upp sin omtänksammaste sida, mot mig, ändå.
Jag har ju kanske lite kontrollbehov, kanske lite "fixa allt själv"-behov, och en god dos "ensam är stark"-behov. Vilket leder till att jag har svårt att låta nån annan styra min båt. Båt i det här fallet betyder badrum, och den som skulle styra var lånepojkvännen.
Lånepojkvännen kom med en Kenny till oss! Vi har utökat vår familj! Kenny är varmt mottagen...
Kenny tar upp en massa plats och tvättar när man sätter på honom, ungefär som en vanlig pojkvän!

Eftersom grannarna antagligen inte vill ha oväsen mitt i nätterna så kan jag inte sätta på Kenny ikväll, men jag längtar! Jag har laddat honom full med handdukar..

Lånepojkvän och jag åkte ut till Coop (OBS) och köpte saker som Kenny behövde. Det blev en ganska stor slant.. Men det beror på den dåliga planeringen i mitt badrum.. Till slut är iallafall Kenny inkopplad och klar!
Vad lyckliga vi ska bli! Jag och Kenny!

Dock ogillar jag när säljarna på vissa affärer granskar mina kläder och funderar över vad som skulle hända om jag tvättar min ulltröja i för varmt vatten..

Och i veckan ser jag fram emot att ha myskväll med min Lady! Oavsett hur rolig pojkvän/lånepojkvän är så är det mest mys på tu man hand. Med Ladyn, inte lånepojk..

Allt känns så fint.. Med Kenny och laptopen.. Som jag vill ha det.. Undrar om jag nån gång kommer att få mitt "perfekta hem". Jag tror inte att jag kommer nöja mig tyvärr.. Finns alltid nånting bättre. Hur som, jag ska ta mig en liten bit till!

Nähä, om man skulle avrunda kvällen med att köpa nån på Facebook.. Det är skoj det!

Anna och Kenny, forever!

Gå aldrig på bio!!

Det är mitt råd till dig, som den medkännande fina person jag innerst inne är!
Jag vet inte hur jag ska börja.. Gå inte på Sweeney Todd om du inte tycker om blod, om du tror att du ska få se en komedi, om du inte vet vad det är du ska gå på, och håll för fan käften medans du ser den!
Filmen var utmärkt, mitt sällskap var utmärkt som det för det mesta är när jag har Ladyn med mig. Sen kommer det kluriga... Andra människor var också där! Människor som gick efter tio minuter av filmen, människor som skrattade åt saker som inte var roliga, människor pratade och var allmänt störiga (och då räknar jag inte ens med den kåthet som min stolsgranne fick höra om från sitt sällskap), människor var blonda och korkade.
Dessutom har de inte rökpauser på bio.. Men det visste jag ju faktiskt om.

Jag skriver helt enkelt upp "Gå på bio" på min lista av saker jag fan aldrig mer tänker göra. Tillsammans med "Åka buss" av lite samma anledningar.
Undrar om det är ett friskhetstecken? Eller ett sjukhetstecken.. Hur som.

Jag hade en jätteglad och jättefin tjock hund när jag kom hem, och en tjock katt mötte mig (först) i dörren. Det gjorde liksom allt värt det..
Nästa gång laddas det hem film, och så ska jag ligga på min soffa med min tjocka hund på mig och mysa, och så ska jag pausa och röka när jag känner för det.

Well.. Ha det så bra där ute!

Leonard..

Läste ut James Freys bok idag.. Ikväll.. Den kommer väl aldrig att kallas ett literärt mästerverk, och jag tappade bort mig gång på gång på grund av hans oförmåga att använda skiljetecken, men det är likförbannat en jävligt bra bok! Det fanns visst nån debatt om hans böcker hade nån verklig bakgrund, och i sånna fall hur mycket av den som var verklighetsbaserat och vad som bara var påhitt. Men det känns ganska oviktigt när man läser den, och jag sorterar in den bland verklighetsberättelserna i bokhyllan. Den är avklädd och stark, smärtsam och ful, vacker och upplyftande.

Idag har jag shoppat med Morrmorr.. Trots att det är tröttsamt och nikotinfritt så kom jag fram till att det är ganska trevligt. Vi hann inte äta lunch men tog varsinn smörgås och en stor mugg kaffe i restaurangen. Jag har dubbla känslor om det mesta som rör mitt liv, och det gäller även Morrmorr. Men oftast tycker jag väldigt väldigt mycket om henne. Inte för att hon betalar en massa mat åt mig när vi åker och shoppar, eller för att hon lagar goda soppor åt mig, eller för att hon ger mig pengar när jag verkligen behöver det. Jag tror jag tycker mest om att prata lite skit med henne. Och att göra henne glad. Idag hade hon på sig koftan som jag köpte åt henne i julklapp. Den är lila och tröjan hon hade under var turkos, men det gör inte så mycket för hon är glad över att hon har en fin kofta.

Min stackars vovve sover bredvid mig och tycker att livet är ganska surt just nu. Igår när jag var ute med lånepojkvännen och hon lekte med sin bästis så rev hon upp sporrarna, eller vad de nu heter. Trampdynan som hon inte har nån användning av.. Jag tvättar och bandagerar, men det är klart att det svider och kliar och allt som skrubbsår gör. Men så länge hon sover så bryr hon sig inte..

Lånepojkvän!

Att låna pojkvänner är faktist en ganska lysande affär!
Den tog med mig ut för att leka med hundar, den körde mig till affären och apoteket, den hindrade mig att köpa semlor och tvingade istället på mig två jävla avocado(sar?) och var dessutom himla trevlig mot mig!
Eventuellt tänker den ta ut mig på promenad mot kvällen..
Och det allra allra bästa är: att man får lämna tillbaka den!
Myspys ingår dock inte när man lånar pojkvänner, men det är det väl ingen som gråter blod över direkt heller..

Jag hoppas att det kommer lite ork åt mig snart.. Jag skulle vilja så himla mycket, träffa min kära Blondin med fruktsallad (kidsen), luncha med söta Molina, äta och umgås med min söta lilla kusin som är i stan under en kort tid. Tröttheten tar död på mig, jag är trött på att vara trött hela tiden! Kanske är det åldern.. Men jag tror, lite försiktigt, att det börjar gå åt ett lite piggare håll.

Jävla lånepojkvän, nu kan jag inte äta min chokladkaka, som jag lurade till mig, med gott samvete.. Min hävdan var att det blir för dyrt att köpa småbitar, därav skulle jag köpa en stor... Naturligtvis ville jag helt enkelt HA en stor. Choklad är gott!
Orsaken till att man får köpa choklad är att inte är nåt fel med att ta EN ruta efter maten.. Det gör bra saker. Jag tror stenhårt på det. Hjälper mot depressioner och allt! Och så är det gott..

Jag fyller snart år.. För er som inte vet det.. Och.. eh.. ja.. så är det, och det är väl allt jag har att säga.