Garderobsfix och gåvor..

Jag har fått en egen sol! Min kära granne tyckte att jag skulle få hennes solarium, som hon inte använder... Helt underbart skönt! Rören är lite trötta och ett par gick när jag solade första gången, men sånt är ju lätt fixat. Pengar och skönhet..

Min kära vän, annan vän, skulle ut och shoppa på Ikea idag, och jag följde med. Det blev garderobsinsatser, som jag tjatat om i hundra år. Och lite annat också kanske.. Hur som, garderobsgrejset är ihopbankat och det passade perfekt! Äntligen får jag undan saker som hänger framme och galet nog kan jag ha mina underkläder i sovrummet istället för i hallen. Lite pengar gick det ju åt, men som sagt, pengar och skönhet..
Jag köpte en liten isbjörn till sonen också, hennes - inte min, som vi döpte till Björn. Han tyckte inte att Tore var ett bra namn.. Morsan hans förstår inte riktigt vitsen med att döpa alla gosedjuren, men det gör jag!

Dessutom har jag duschat blommor.. Igår tog jag de som bor i sovrummet och idag de som bor i köket. De verkar nöjda med det.

Solkatt och schlager..

Tog en bild på mitt lilla underverk när han solar på balkongen.. Vi satt där och mös ett tag idag. Lite kyligt än men skönt med solsken. Jag borde ta tag i och fixa till balkongen snart. Sätta upp mina nät och grejja.
Kattrackaren har ju dessutom en egen fanclub så håll till godo med idolbilden!Solkatt!
Jag poppar schlager... Om och om och om igen.. Grannarna är säkert trötta på mig.
Fick mail om att min Winnerbäck, signerade Winnerbäck, skickades idag... Så, det ser jag fram emot!


Fylleri och fyllningar..

Tjejkvällen var välbehövd och skitkul! Samling hos mig och sedan krogen.. Dessutom fick jag present! Känns som om fireriet av min födelsedag har dragits ut till en evighet, som dessutom påminner mig om min ålder. Men det är ju iallafall trevligt med presenter.. En bok som enligt de som vet ska vara väldigt bra, och jag litar på deras omdömen. Dessutom fick jag ett lipgloss, provade det när jag kom hem och det var en jättefin färg! Tack så mycket!
Krogen var intressant.. Jag hade väldigt trevligt, trots diverse lustiga folk och taffliga raggningsförsök.. Jag fick sällskap till min buss och kom hem ordentligt. På bussen fick jag dessutom underhållning, nån liten grabb försökte impa på två öststatsbrudar genom att hävda att även han var utbytesstudent och kom från London. Jag övervägde flera gånger att säga åt honom att hans svenska accent sken igenom allt för mycket för att det skulle lura nån... Men jag nöjde mig med att sitta och småle åt honom istället.

Dagen efter var jag bra sliten.. Och det skyller jag på att Molina lurade mig att dricka öl! Men det gjorde inte så mycket, jag hade trevligt smssällskap.. Tillslut tog jag mig till pizzan och köpte mat och cola, fick en klubba (rosa såklart) eftersom jag fyllt år. Och den blev jag också väldigt glad för! Jag är inte så svår egentligen, bara det ligger lite hjärta bakom saker...

Idag har jag tappat en fyllning. Så det blir att ringa Dr Symaskin imorron.. Framtanden dessutom. Men han är alltid försiktig med mig, ger mig bedövningscreme och pratar vänligt, men mycket bestämt. Jag vill inte ha nåt velande när folk är och rotar...

Min telefon är också fylld till brädden av sms.. På tal om olika sorters fylleri..


Svacka och solsken..

Solen skiner idag! Endera är det bara ännu en svängning i marsvädret eller så lyssnade nån på mig när jag bad om sol och några plusgrader. Snön smälter och grannarnas snö rasar ner i en rasande fart förbi min balkong, och till viss del på min balkong. Men jag har ju superkatten som äter upp den! Vill inte gärna sticka ut huvudet och få ett snölass i nacken bara..
Jag ska ta mig iväg och bocka av lite på den där "att göra"-listan.. Apotek, ica and all that.. Sen ska sängen bäddas och saker dammsugas! Skönt..

Svackan stog jag för, inte vädret.. Dumt nog gjorde jag våfflor åt mig själv, bara mig själv, igår. Det var hemskt. Ångesten kom som ett brev på posten och jag hade ingen lust att ta tag i den. Jag hatar det här, jag hatar att vara ensam... Men sånt är livet, bara att bita ihop och låta tiden gå... Jag kan ändå inte göra nåt åt saken.

Nähä, ärenden var det..

Tvätt och töväder..

Vädret går upp och ner... Obra på många sätt, främst för att jag har ont av det. Dessutom skulle jag föredra om temperaturen enbart kunde gå uppåt litegrann.. Klematisen på balkongen verkar ha överlevt vintern iallafall, nåt som enligt butiken skulle vara helt omöjligt! Tror det kommer upp nån slags påsklilja eller nåt dylikt som jag stoppat ner runt om. Det vore kul om man fick se det också, det vill säga om man fick ta bort plasten runt om. Värme tack! Jag vill se min påsklilja! Eller vad det kan vara..

Kvartersvärden kom och ringde på dörren... Obehagligt, men han är ju rar så jag släppte in honom. Nu har han fixat min slask och kökslamporna, som han hade kopplat lite snett sist.. Och när pengarna flyter på igen, när det nu sker, så ska han fixa ett titthål i dörren åt mig, fast det måste man betala lite för.

Eftersom jag nu inte längre erkänner mitt snörvlande och sjukheten så fixade jag en tvättid till idag. Dessutom har folk tydligen bjudit in sig själva på förfest hemma hos mig på fredag så då får jag väl se till att det ser skapligt ut här, de kanske inte vill hoppa över smutstvätt? Och jag vill ha rena kläder.. 
Barn och karlar tydligen är ivägen så lotten föll på min lya.. Vilket betyder att jag inte behöver gå en meter i snön, passar mig fint..
Föresten så har gummiplantorna börjat få rötter nu! Men de kanske inte vill med på krogen.. Några av skotten från klockmalvan verkar också pigga på sig.. Men jord får ni fixa själva.

Nedfrusen och nyfiken..

Det snöar igen.. Igår var det så fint och vårigt och idag är det grått och kallt och snöigt.. Föga upplyftande.
Jag borde en massa saker, jag borde hämta mitt paket, jag borde hämta mina sovpiller och jag borde nog handla också..
Mötet ringde jag och ställde in. Jag blir lika förvånad varje gång jag pratar med trevliga personer inom myndigheter! Jag antar att jag kom till F-kassans växel och en trevlig människa sa att personen jag sökte inte svarade i sin telefon men hon kunde maila henne angående det jag ville...
Jag har fått nog av det här sjukandet nu. Orkar inte mer. Orkar inte hosta sönder revbenen och inte heller
vakna och inte kunna andas för att näsan är igenkloggad. Enough!

Jag har läst lite i mina gamla dagböcker på Helgon.. Minns inte ens vad jag skrivit. Men det var nån som påminnde mig... Intressant...
Det enda positiva med allt skit är väl att jag inte kommer att komma ihåg det allt för tydligt om bara tiden får gå..

Nyfiken-delen ja.. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det men eftersom jag döpt bloggen till det så lär jag väl göra nån slags utsvävning på ämnet.
Inte så mycket som fångar min nyfikenhet längre, inte så många heller för den delen.. Men jag antar att det finns hopp för internet och allt pack som huserar här. Alla är inte riktigt idioter som jag tydligen skrivit om tidigare i den här bloggen. Och det gör mig lite glad.

Annat som gör mig glad är en inplanerad utekväll på fredag! En fru, en fröken och så jag då..

Sol och sånt..

Solen sken hela dagen! Vårigt värre.. Snö smälte från balkongerna och jag blev utsläpad av grannen på promenix. Dessutom fick jag sockerbitar av henne till min nya lampa och den har jag fixat ihop och satt upp. Det funkar dessutom! Vem behöver karlar.. Jag har en verktygslåda!
Det var skönt med friskluft men jag känner mig fortfarande som ett vrak... Inte nog med att hostan håller i sig, jag har dessutom börjat nysa... Tydligen smittar sånt över nätet.

Imorron är det tänkt att jag ska på möte på F-kassan, men jag tror jag blir hemma. Måste komma ihåg och ringa bara. AF har jag inte hört ett ljud av, inte för att jag har riktig koll på hur länge sen det var men jag tror att det är mer än en månad, det som skulle ta max fyra veckor. För en gångs skull är det inte så bra, för jag får ju bara mindre och mindre pengar... Pengar och skönhet!


Snor och snörvel..

Jag skrev ett inlägg förut men så lyckades jag visst trycka på fel knapp.. "Logga ut" istället för "spara och publicera"... Nä, jag vet inte heller riktigt hur det gick till.
Och jag minns inte vad jag skrev.. Det spelar väl mindre roll dårå.

Jag är sjuk och snörvlig... Det pendlar mellan kolera och fågelflunsan... Men jag är tacksam över snörvlet, det är bättre än bara hostan, för då var det nog lunginflammation eller cancer ett tag..

Jag fick en hel verktygslåda av min papps! Det kanske jag redan har sagt? Full med saker... Som heter nåt.. Och sånt. Bra att ha! Jag ska måla alla verktygen rosa och sätta en stor lapp på lådan. Och jag skjuter den karl som ens lyfter på locket till den!
För det är ju så mycket karlar här...

Nu kom jag av mig lite....

Födelsedagsfikning och fluff..

Har firat den där eländiga dagen nu.. Alla små uteblev av olika orsaker men det blev trevligt ändå.
Jag fick en sats med skruvmejslar! En bra kvinna reder sig själv! Eller, jag reder mig själv.. Det hjälper alltså att gnälla på sina vänner när saker inte funkar. Bra att veta.
Min så kallade mor hade vänligheten att skicka kort och buda en ros.. En ros. Själv tycker jag nog att hon kunde spara sina slantar på porto och krimskrams till nåt bättre. Visserligen var den rosa men jag tror att själva budandet kostar mer än blomstret, inklusive brudslöjan.
Och så fick jag finbesök av en söt pojke.. Som inte ens kom ihåg att jag fyllde år! Så tydligen är det inte svårare att få hit honom än att säga tid och plats. Det ska jag banne mig utnyttja.. 
Och bara därför känns det lite fluffigt..

Imorron kommer min far och han skulle ta med sig sin lilla iallafall, fast jag inte ens bett honom. Och hans vovve gillar katter.. Fast mer på det där ätbara viset. Men det ska nog gå bra, jag tror min stora katt är svårsvald!


Tjejfika och tårthämtning..

Tjejfika igår! Det var allt för länge sen kände jag.. Och det var mycket trevligt.
Trots huvudvärken och illamåendet som jag fick efteråt.. Jag tvivlar på att det har med tjejerna att göra.
Jag fick present dessutom! Lite lyx i fin förpackning... Till och med grannarna beundrade den när jag kom hem. Och vi firade Fru Korp med presenter, eftersom hon redan fyllt år.
Mer fikande!

Idag ska jag äntligen gå och hämta mitt egna tårtunderverk som ska serveras.. Städningen har väl varit lite haltande, jag mådde som sagt skit igår, men jag får väl ta igen det idag. Dessutom var det ju full snöstorm så jag orkade inte ens gå ut med soporna som står innanför dörren. Sopor får det ju aldrig att se välstädat ut.. Det ska bli skönt när fylleriet väl är över.
Det blir en mindre variant av firande i år, men jag ser fram emot att få ha hit några av mina sötnosar. Då tänker jag främst på de som är under tre år, men även föräldrar och mattar ser jag fram emot att få ha hit.
Den sjuttonde ska vi fira med annat fylleri, sånt med alkohol. Inte just för att det har fyllts år, men man kan ju kombinera. Tjejer då med.. Trevliga tjejer.

Jag köpte en fin lampa till mig själv, men jag får inte till det där med omkablingen.. Jag överväger starkt det där med att skaffa typ en karl för att fixa saker, för lamphelvetet åker snart i väggen om jag ska hålla på med den. Kanske kan slänga upp den i pappas knä när han kommer, om han kommer.
Det är irriterande som fan.. Jag kan kabla själv! Jag har gått utbildning! Men jag kan ju inte gärna trycka i den nya kabeln när jag inte får loss den gamla....

Bordbyggeri och bakplaner..

Äh, jag hade en bättre rubrik när jag vaknade, men den har försvunnit under dagen...

Jag köpte mitt efterlängtade databord igår. Det tog timmar att bygga ihop underverket och jag har svurit att aldrig aldrig mer köpa nån enda möbel! Sen kom jag på att jag ju behöver en ny tvbänk... Så jag vet inte hur det blir med det. Jag kan nog tänka mig att jag kommer att behöva fler möbler nån gång i den eventuella framtiden också. Kanske behöver jag skaffa mig nån som bygger möbler åt mig, typ en karl... Men är det värt besväret bara för att slippa slåss med ikeas byggsatser? Det återstår att se...
Bordet är fint. Det blev nästan perfekt. Och jag har grym träningsvärk av att kräla runt på golvet...

Bakplanerna består väl mest av en färdig sockerkaksmix... Det är dags att fylla år igen. Jag känner egentligen inte alls för nåt fireri men jag kommer iallafall på mig själv med att planera. En del människor kommer man liksom inte undan på sin födelsedag, som sin far... Men det blir inte så mycket större än så, känns inge kul att fira nåt utan min baby ju.
Jag har köpt kakor också... Och jag har snabbkaffe och te ifall nån vill ha.